Annonce:


Hvad er sollys?
Sollys er det ord, man bruger i daglig tale om den synlige del af Solens elektromagnetiske stråling. Sollysets opdeles af os naturligt i ultraviolet sollys; (lidt UVB), UVA, synligt lys og nærinfrarødt sollys; NIR (0,7–5 µm).

Sollys er kilden til al energi i økosystemerne. Den opfanges af klorofylmolekylerne og omdannes igennem fotosyntesen til kemisk energi, som er bundet i druesukker. Planterne bruger selv en betydelig del af den opsamlede energi i deres respiration, men en væsentlig del går ind i fødenettene via planteæderne.

Entropien gør, at den omdannede solenergi går tabt som varmestråling i forbindelse med respiration i hvert enkelt trofisk niveau. Den samlede varmeopbygning udstråles fra kloden til verdensrummet, - hvis ellers ikke drivhusgasser lægger sig imellem.

Under normale forhold vil energimængden i sollys svare til mængden af varmeudstråling til rummet, sådan at kloden hverken bliver varmere eller koldere. Drivhuseffekten gør, at der ophobes varme på kloden, og diskussionen går da på, om de målbare forandringer i klimaforholdene mest af alt skyldes naturlige udsving, eller om de hovedsageligt skyldes menneskeskabte ændringer i atmosfærens sammensætning.

Kategorier på sider:

Oekologisk solcreme Rejser og Ferie Forældre skyld i at børn får varige solskader Solcreme D vitamin og solcreme Er selvbruner farligt1111 Derma solcreme Solcreme diverse Solcreme faktor 15 Solbeskyttelse diverse Holdbarhed af solcreme Faktortallet Nivea solcreme Aftersun Så meget solcreme skal du bruge Skiferie og solcreme Hudpleje Selvbruner Børne solcreme Hvad er UV lys1111 Gode råd om solcreme Gode råd om after sun produkter Solhatte Baby solcreme Hvad er sollys1111 Hvornår er solen farligst1111 Flyrejser Solbriller Svanemærket solcreme Gode råd ved ophold i solen Hjemmelavet solcreme Solcreme faktor 20 Solfaktor diverse
 
 
 Du er her: Solcreme - Rejser Solcreme - - Hvad er Solcreme en et   

Der tages intet ansvar for oplysningerne på denne side. Siden kan kun betragtes som vejledende.