Annonce:


Gode råd om solcreme
Der kan være meget farlig at bevæge sig ud i solen uden beskyttelse. Her er en række gode råd til hvordan du bedst beskytter dig mod sol skadelige stråler.

Brug solcreme
Bruge solcreme når du er i solen i længere tid. Al solcreme er bedre end ingen. Smør dig ind alle de steder, din hud ikke er dækket af tøj. Husk også næse, nakke, fødder og ørerne.

Beskyt mod både UVB- og UVA-stråling
Benyt solcreme der beskytter mod både UVB- og UVA-stråling. Læs på deklarationen.

Smør igen efter badeture
Folk tror at solcreme vandfast solcreme beskytter uendeligt, men selv vandfaste cremer mister faktor efter en tur i vandet. Kravet til cremer, der betegnes som vandfaste, er kun at mindst halvdelen af den oprindelige solfaktor bliver tilbage efter en tur i vandet. Så smør på uanset om det er vandfast eller ej. Du kan selvfølgelig nøjes med mindre, hvis du bruge vandfast. Hvis du bruger ikke vandfast, så må du starte helt forfra.

Benyt minimum faktor 15
Det generelle råd, blandt andet fra Kræftens Bekæmpelse, er, at det der betegnes som normale danskere, bør benytte et solprodukt med minimum faktor 15, når vi er i Danmark og opholder os i solen i længere tid. Det kan være svært selv at finde ud af hvor mange skadelige stråler solen udsender, du kan nemlig ikke mærke det på hvor varmt du har det.

Der kan være nogle med meget lys hud hvor faktor 15 ikke er nok.

Det anbefalede faktortal afhænger blandt andet af din hudtype, hvor du befinder dig i verden, samt hvilket tidspunkt på dagen, du er ude i solen.

Har du meget lys eller sart hud, eller holder du ferie i udlandet tættere på Ækvator, hvor solens stråling er endnu kraftigere, bør du benytte en højere faktor. Det kan også være fornuftigt at benytte en creme med en højere faktor på mere udsatte områder såsom næsen og øreflipperne.

Brug rigeligt med solcreme
Smører du ikke nok solcreme på, er din hud ikke beskyttet af et nær så højt faktortal, som er angivet på solproduktet. Fra undersøgelser ved man, at mange bruger langt mindre creme, end den anbefalede mængde.

Hvis du skal opnå den beskyttelse, der er angivet på produktet, skal du bruge 2mg/cm2. Det vil sige, at en voksen med gennemsnitsstørrelse skal bruge cirka 40 ml, eller en god håndfuld creme, for at beskytte hele kroppen.

Brug ikke for gammelt solcreme
Holdbarheden af solcremerne efter åbning skal stå på produktet. Det er oftest angivet med et symbol af en åben bøtte med oplysning om antallet af måneder cremen kan holde sig, typisk 12 måneder.

Kategorier på sider:

Hvad er UV lys1111 Hudpleje Rejser og Ferie Forældre skyld i at børn får varige solskader Gode råd om after sun produkter Solcreme faktor 20 Derma solcreme Faktortallet Selvbruner Hjemmelavet solcreme Så meget solcreme skal du bruge Flyrejser Hvornår er solen farligst1111 Oekologisk solcreme Gode råd om solcreme D vitamin og solcreme Solcreme faktor 15 Gode råd ved ophold i solen Solcreme Solcreme diverse Baby solcreme Skiferie og solcreme Hvad er sollys1111 Er selvbruner farligt1111 Solbriller Svanemærket solcreme Aftersun Holdbarhed af solcreme Solfaktor diverse Solhatte Børne solcreme Solbeskyttelse diverse Nivea solcreme
 
 
 Du er her: Solcreme - Rejser Solcreme - - Hvad er Solcreme en et   

Der tages intet ansvar for oplysningerne på denne side. Siden kan kun betragtes som vejledende.