Annonce:


D vitamin og solcreme
Når huden udsættes for sollys (UVB-stråling), dannes der D-vitamin i kroppen. D-vitamins vigtigste funktion er at hjælpe kroppen til at optage kalk og er nødvendigt for knogler og muskler. Mangel på D-vitamin øger risikoen for knogle-skørhed og kan give muskelsmerter og svage muskler.

Det er vigtigt at får D-vitamin. Nogle er derfor bange for at solcreme fratager dem vigtig D-vitamin, men det er ikke noget man behøver at være bange for.

Kroppen har brug for D-vitamin til især optagelse og omsætning af kalk – og dermed for udviklingen af knogler, tænder og muskler.

D-vitamin dannes i huden i sommerhalvåret, når den rammes af solens ultraviolette stråler. Ifølge Kræftens Bekæmpelse rækker mellem 10 og 20 minutters sol midt på dagen tre gange ugentligt (på eksempelvis hænder og ansigt) i hele sommerhalvåret til at danne optimal mængde af D-vitamin.

Hvis man bruger skygge og solcreme, forsinkes optagelsen en smule, men her er det vigtigste budskab ifølge Kræftens Bekæmpelse, at beskyttet solbadning sagtens kan gå hånd i hånd med dannelsen af D-vitamin.

Det kræver dog dagligt lidt flere minutter i solen i sommerhalvåret. Optimalt for D-vitaminoptaget er faktisk en række korte ophold i solen fordelt over dagen, hvor man er sikker på ikke at få så meget sol, at huden senere bliver rød.

Generelt kan man sige man rigeligt får dækket sit behov for D-vitamin selv om man bruger D-vitamin. D-vitamin mangel ses kun for personer, der stort set ikke får sol på kroppen. Det kan f.eks. være kvinder der går meget tildækket.

Kategorier på sider:

Forældre skyld i at børn får varige solskader Gode råd ved ophold i solen Så meget solcreme skal du bruge Solcreme Faktortallet Derma solcreme Børne solcreme Hudpleje Selvbruner Solhatte Solcreme diverse Aftersun Svanemærket solcreme Hvad er sollys1111 Baby solcreme Solbriller Hjemmelavet solcreme Holdbarhed af solcreme Rejser og Ferie Nivea solcreme Hvad er UV lys1111 Gode råd om after sun produkter Solbeskyttelse diverse Solcreme faktor 20 Skiferie og solcreme Solcreme faktor 15 Er selvbruner farligt1111 Hvornår er solen farligst1111 Gode råd om solcreme Solfaktor diverse D vitamin og solcreme Oekologisk solcreme Flyrejser
 
 
 Du er her: Solcreme - Rejser Solcreme - - Hvad er Solcreme en et   

Der tages intet ansvar for oplysningerne på denne side. Siden kan kun betragtes som vejledende.